اختلال چند ØØ®Øیتی چیست


اختلال چند شخصیتی چیست ؟

آیا می دانید اختلال چند شخصیتی چیست ؟ آیا تا به حال نام این بیماری روحی را شنیده اید؟ بیماری چند شخصیتی یکی از اختلالات پیچیده روانی است که علت های مختلفی در بوجود آمدن آن دخیل هستند. یکی از این علت ها می تواند مرتبط با تجارب نا خوشایند در دوران کودکی باشد.معمولا افراد مبتلا به این بیماری تجربه بسیار دردناکی در گذشته دارند که نمی توانند آن را بپذیرند و تلاش می کند تا از آن فرار کند.

 

بیماری چند شخصیتی

احساس فردی که به این بیماری دچار است شبیه به فردی است که لحظه ای غرق در افکار و رویاهایش می شود. همه افراد بسیار خفیف به این حالت غرق شدگی در رویا دچار شده اند اما درباره افرادی که بیماری چند شخصیتی دارند این موضوع بسیار شدید تر است. متاسفانه این بیماران معمولا کار، زندگی و روابطشان دچار مشکل می شود.

 

تشخیص بیماران چند شخصیتی

به راستی تشخیص این بیماری آسان نیست. برخی از متخصصان این بیماری را مرتبط با بیماری شخصیت مرزی می دانند. مشخص ترین نشانه این بیماری بروز دو یا چند شخصیت کاملا متفاوت در وجود یک فرد است. در موارد حاد تر، این بیماران رفتارهایی کاملا متفاوت از سن و جنسیتشان از خود نشان می دهند و مدام تغییر می کنند. برخی دیگر هر چند دقیقه شخصیتشان تغییر می کند که برای خانواده و دوستانشان تحمل کردنشان بسیار سخت می شود. در واقع برقراری ارتباط با این افراد گویی نا ممکن است.

 

بیماری های دیگر

افراد چند شخصیتی معمولا بیماری های روانی دیگر از جمله: افسردگی، اضطراب، فوبیا، نوسانات خلقی نیز دارند. برخی از این بیماران میل به خودکشی دارند. از دیگر نشانه های این بیماری فراموشی، سردرد های پی در پی، نداشتن درک از مکان و زمان اشاره کرد. متاسفانه گاهی این بیماران کار هایی انجام می دهند که در حالت عادی هرگز انجام نمی دهند گویی که کنترل بدنشان از دستشان در می رود.

نکته عجیب درباره این بیماری این است که چند شخصیت در وجود یک فرد زندگی می کنند و در واقع فرد اصلی میزبان” نامیده می شود. عمدتا شخصیت میزبان از وجود شخصیت های دیگر آگاه نیست. در اغلب این بیماران بین دو تا چهار شخصیت زندگی می کنند اما در موارد پیچیده تر بیش از ده و یا صد شخصیت در وجود فرد زندگی می کنند که وحشتناک است.

 

چه افرادی در معرض ابتلا  هستند:

  • معمولا افرادی که در کودکی تجارب نا خوشایندی داشته اند.
  • کودکانی که مورد آزار جسمی و جنسی قرار گرفته اند.
  • کودکانی که والدین غیر قابل پیش بینی و پرخاش گر داشته اند.
  • کودکانی که در ترس و تنهایی بزرگ شده اند.

 

حال می دانید اختلال چند شخصیتی چیست و چگونه می توان آن را تشخیص داد.

منبع: 

بیماری روانی اختلال چند شخصیتی چیست ؟


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها